Дослідження обсягів інтернет-реклами в Україні

Дослідження обсягів інтернет-реклами — регулярний проєкт Інтернет асоціації України, який проводиться двічі на рік і демонструє дані за результатами двох півріч та загальний річний обсяг ринку в Україні. Дослідження проводиться з урахуванням даних українських агенцій та продавців і включають показники двох сегментів, а саме: медійної та пошукової інтернет-реклами.

Методологія вимірювання обсягів медійної інтернет-реклами:

  • Збір даних від рекламних Агенцій. До пулу входять агенції, що підтвердили бажання взяти участь у дослідженні.
  • Збір даних від Продавців (майданчиків, холдингів, сейлз-хаузів і мереж).
  • Обробка даних та публікація результатів, згідно яких представлено загальний обсяг медійної інтернет-реклами, а саме: кількість грошових коштів (без урахування ПДВ), що направляється рекламодавцями за звітний період на цей сегмент інтернет-реклами, орієнтованої на українську інтернет-аудиторію.

Методологія вимірювання обсягів пошукової інтернет-реклами:

  • Збір даних. В основі збору даних лежить сегментація веб-сайтів, що відвідують користувачі з України по категоріях, згідно класифікації ресурсу SimilarWeb. Дані щодо кількості відвідувань з платного пошуку надаються платформою SimilarWeb. Середня вартість кліку та частка мобільного трафіку вираховується шляхом моніторингу даних агенцій-учасниць дослідження.
  • Обробка даних та публікація результатів. Під час вимірювання враховується вартість кліку в категорії та середньозважена вартість кліку на  ринку на загальну кількість відвідувань з платного пошуку в зазначених категоріях. Отримані дані дають можливість визначити кількість грошових коштів, витрачену рекламодавцями на розміщення реклами в пошукових системах, спрямовану на інтернет-користувачів з України.

*Обробка даних, поданих учасниками дослідження, проводиться анонімно.

**Результати вимірювання обсягів ринку інтернет-реклами за звітний період публікуються у відкритому для широкого загалу доступі.

Архів досліджень:

І півріччя 2018 року

2018 рік

І півріччя 2019 року

2019 рік

I півріччя 2020 року

2020 рік

Контакти

  • 04053, Україна, м.Київ, вул. Олеся Гончара, 15/3, офіс 22
  • +38 044 278 29 25
  • info@inau.ua

Комітет в соціальних медіа​

Ⓒ 2020 - All Rights Are Reserved

Вступ до комітету