Результати рейтингу онлайн-медіа спільно з Similarweb за січень-березень 2021 року

Інтернет Асоціація України спільно з Similarweb підбили підсумки рейтингу 100 онлайн-медіа за січень-березень 2021 року.

 До рейтингу увійшли онлайн-медіа, редакції яких створюють авторський, оригінальний контент, ключовою метою якого є поширення новинної інформації в Інтернеті. Це сайти соціально-політичного, спортивного, бізнесово-фінансового, ІТ, інформаційно-розважального та медійного спрямування (зокрема радіо, преса та ТБ).

Онлайн-медіа — це видання, які публікують або транслюють новини, статті, відео, оновлення та будь-яку супутню інформацію українською або російською мовою. 

Рейтинг складений за кількістю унікальних відвідувачів за квартал (середньомісячний показник) на основі закритих даних платформи Similarweb. Унікальні відвідувачі за даними Similarweb — це один візит користувача з будь-якого пристрою.

Комітетом ІнАУ з питань інтернет-реклами було прийнято рішення провести наступні рейтинги:

1. Рейтинг топ 100 українських онлайн-медіа, редакції та головний офіс яких знаходяться на території України. До десятки найпопулярніших тут увійшли:

До сотні українських онлайн-медіа увійшли видання:  74 соціально-політичного, 8 бізнесово-фінансового, 5 спортивного,4 ІТ, 6 медійного та 3 розважального напрямів.

Понад 10 онлайн-медіа  — це регіональні видання, які також потрапили до сотні найпопулярніших серед українських онлайн-видавців за перший квартал

2. Рейтинг топ 100 онлайн-медіа, які читають з території України. До десятки найпопулярніших тут увійшли:

Згідно дослідження, українці цікавляться і закордонними медіа. Зокрема до рейтингу потрапило понад десяток російських онлайн-медіа, чотири з яких під забороною в Україні.   

“Місією Комітету з питань інтернет-реклами при ІнАУ є розвиток вітчизняного ринку цифрової реклами в тому числі за рахунок проєктів, які допомагають в складанні загальної прозорої картини всіх гравців ринку. Я дуже вдячний всім партнерам та команді, завдяки яким з’явилась можливість проведення першого рейтингування онлайн-медіа, яке ми плануємо зробити регулярним”, — повідомив Іван Кучеренко, голова Комітету з питань інтернет-реклами при ІнАУ.

“Similarweb має на меті надавати прозорі та незалежні дані про трафік сайтів для оцінки будь-якого ринку, в тому числі і ринку онлайн-медіа України. Володіючи даними про конкурентне середовище та потенційних партнерів, будь-яка компанія зможе приймати зважені рішення про власний розвиток і оптимальну маркетингову стратегію. Ми дуже цінуємо можливість співпрацювати с Інтернет Асоціацією України над цим проєктом і привносити більше обізнаності про онлайн-медіа ринок України”, — повідомляє Міла Шик, акаунт-менеджер Similarweb.

До списку не увійшли:

  • новинні агрегатори
  • сайти про погоду
  • сайти виключно з телепрограмами
  • сайти виключно з результатами спортивних матчів
  • сайти, на яких основний контент створюється користувачами
  • сайти органів влади, включно з загальноукраїнськими, муніципальними тощо
  • сайти курсів валют
  • сайти про гороскопи та гадання

Партнером рейтингу виступила компанія MGID.

Повну версію загальних результатів дослідження можна знайти за посиланням: https://www.slideshare.net/AdcomUIA/similarweb-2021-247794982

Інтернет Асоціація України, починаючи з 2016 року, щомісячно публікувала рейтинг ТОП-100 новинних сайтів суспільно-політичної тематики. З крайнім рейтингом, який був опублікований в грудні 2019 року можна ознайомитись за посиланням.

 

 

Контакти

  • 04053, Україна, м.Київ, вул. Олеся Гончара, 15/3, офіс 22
  • +38 044 278 29 25
  • info@inau.ua

Комітет в соціальних медіа​

Ⓒ 2020 - All Rights Are Reserved

Вступ до комітету